Electric guitar hollow body Harmonizer Gretsch 6120 for sale
Select your language :
United States Canada United Kingdom Ireland Algérie Maroc Tunisie Portugal España Italia Luxembourg Nederland Suisse Deutschland Belgique France

Electric guitar hollow body Harmonizer Gretsch 6120 for sale

1957 Gretsch Chet Atkins 6120France

Electric guitar hollow body - Gretsch - Harmonizer - 6120 - Pink - Right-handed - 6 Strings - 1957

03 August 2018 - France - Paris - Paris

Zeer zeldzame en ongewone Gretsch 6120 Chet Atkins Hollowbody
van de laatste partij van 1957
Een spectaculair exemplaar van een Gretsch Chet Atkins Hollowbody uit eind 1957, Model 6120 met een zeer schone cowboyhoed. Dit uitzonderlijke originele instrument en alles is in een fantastische staat. Het is nergens een merkteken, er is geen vervelende hechtings- of scheidingsproblemen, alle oorspronkelijke elektriciteit loopt stil en de lepel-behandeling Bigsby is soepel en onberispelijk.
Wat maakt deze zeer spannende gitaar, buiten zijn overtreffende trap staat is dat het een stuk van ongeveer vijftig de Gretsch fabriek heeft een aantal van de nieuwe functies te proberen voor 1958. Dit is de ebbenhouten handvat ('57 normaal rozenhout) met neo conventionele inleg "thumbnail" positiemarkeringen ('57 bochel of "wolk" inlays), een binnenste brug boven stabiliseren en de 'terug ('57 heeft een volledig leeg lichaam) ontworpen om de terugkeer van het lichaam naar luidere volumes en de afwezigheid van een' G'-markering te verminderen. Maar vanaf 1957 worden elektrisch met twee DeArmond 'Fidelatone' pickups en vier potten bewaard.
De resulterende combinatie van DeArmonds, vignetten en niet 'G' Brand klaar voor een zeer schone, stijlvolle en zeer ongebruikelijke set. Gretsch 6120-fans hebben hun favoriete jaren. De eerste divisie zijn de DeArmond- of Filter'Tron-kampen. DeArmond irreducible 1957 is het beste jaar voor velen. In 1957 was Gretsch staat om de meeste "Shit Cowboy 'te brengen van 1955 tot 1956. Dit gaat een stap verder en elimineert de vaak onhandig, over-versierd en een te grote greep positie markers inleg.
De actie van de nek- en snaarvorm van deze 6120 is ongelooflijk comfortabel. Het voelt alsof je deze gitaar al jaren na de eerste vijf minuten speelt.
Zoals je op de foto's kunt zien, hou ik van een beetje "bling" en veel van de vergulde puntjes (van knoppen, riemknopen, enz.) Zijn vervangen door nieuwe heldere delen. De tuners zijn ook vervangen, met nieuwe Waverly-machines die het zoetst en het best beschikbaar zijn. Deze veranderingen zijn doorgevoerd omdat ik een speler ben en niet alleen een verzamelaar. Het gecompenseerde aluminium dek is ook niet origineel. Ik heb geëxperimenteerd met drie verschillende soorten bruggen en deze maakt de gitaar echt tot leven. Sterker nog, vreemd genoeg dan de originele Bigsby Bridge Bar waarvan de meeste fans zweren bij Gretsch.
Echter, alle van de oorspronkelijke knoppen band-knoppen, p / u keuzeschakelaar cap, tuners, Bigsby Bar tremelo voorjaar en brug zijn opgenomen voor degenen die liever de gitaar terug te keren naar de oorspronkelijke staat.
Iedereen die bekend is met Gretsch-gitaren is zich bewust van hun zeer onderscheidende toon. Het is een geweldig klinkende gitaar. De toon die het produceert is zo vol en vlezig dat het niet iedereen raakt. Ook thuis bij fluffy Jazz zoals het is met Country of Rock & Roll.
Alle gitaartracks die u hoort, worden samen met de gitaartracks gespeeld. De verschillende tonen worden ALLEEN bereikt met verschillende verzamelcombinaties, dwz. brug, nek of beide en de verschillende Alesis Q20 vertragingsinstellingen. De instellingen van de Bad Cat Cub II versterker zijn gelijk gebleven en er is ook geen toegevoegde of afgetrokken EQ aan de mixstap toegevoegd. Wat je hoort is precies wat er door de luidspreker van de versterker kwam door een microfoon 58 Shure Shure.
Een fantastische investering en een echt verzamelobject dat veel leuker is om te bezitten

1999 €
Secure Payment :
Contact seller

You may like :

Gretsch 5420t

Gretsch G5120

Gretsch Electromatic

Gretsch G6122s Country Classic I

< Back to list